Barnedåbsgave multi farvede plakatter

Barnedåbsgave køb her plakater i multifarver

Et billede med apstrakt kunst i alverdens smukke farver nuancer, det fremstår et stort smukt multi farvede billede det giver en følelse af her sker tingene og der er fart på. Billedet bliver perfekt fremhævet af en svæveramme i sølv, dette er en oplagt barnedåbsgave en stor plaket i multi farvede billede som måler fx 70 x 50 cm. Det hele ligner en perfekt fremstilling af en strandpromenade med de smukke farverige huse med havet i baggrunden og det multi farvede billede som en oplagt barnedåbsgave med det gule, lilla og grønne hus i sidste række af huse ned mod promenaden. Huse sat sammen som et stykke kunst med mure malet i alle mulige smukke farver. Harmoniske grønthus med lyseblå baggrund. Betagende i virkeligheden og fængende i sin naivistiske fremstilling, der i virkeligheden ligner et funkis-arkitektur, men som trodses ad Naivisme – for benægtes kan det ikke at husene fremstår vinde og skæve, ja nærmest som fremstillet af en barnehånd i et formningslokale i folkeskolen.

Unik barnedåbsgave her store plakater

Skæve tage, skæve vinduer, døre og et stakit brudt af hvide og orange farver. Denne perfekte barnedåbsgave er et multi farvede billede der er fremstillet af den kendte og elsket kunster Mette Vester som fremstiller billeder i naivisme som modsiger funkis-villaens arkitektur. Som bekendt er ordet ’Funkis’ en forkortelse af begrebet funktionalisme. Så funkis-arkitektur er et funktionalistisk hus med tydelig geometrisk form, og om end vinduer og døre er anbragt asymmetrisk i en glatpudset facade uden alt for meget overflødig ornamentering, så er det med sikkerhed ikke noget med ’at væggene skæve stå’, som vi husker det fra den danske sangskat og visen ’Hist hvor vejen slår en bugt’. Multi farvede billede som dette få dit til at føle du er tæt på det blå ocean med eget sommerhus eller anden beboelse, har du her nogle skønne motiver der bringer det maritime indendørs.

Den grå husserie er kunst malet på et lærrede med dimensionerne 60 x 60 cm. Maleriets flader er domineret af pang farver og det leveres i en chik træ ramme. Blå, lyserødt, lilla, lyse grøn m.fl. er bestemt ikke kedeligt og hverdagsagtigt. Farverne på disse malerier er god at sammensætte med andre farver, og de sanseindtryk der ligger gemt i fremstillingen påkalder sig den danske hverdag, som den nu en gang er på sin egen, særegne, enkle og dog fuldendte måde. Monokrom ses f.eks. inden for de afbildende kunstarter som billeder i en enkelt farve eller i forskellige oser af den selvsamme farve.

Dette maleri er kunst kan siges at være ‘pang i pang farver’, uden at det går ud over iagttagerens oplevelse af den naivistiske kunst. På den måde kunne man fristes til at sige at det elegante billede glider fra naivismen og ind i impressionismen. Impressionisme er en stilart indenfor malerkunst, der i Frankrig vandt stor udbredelse i perioden fra omkring 1870 og frem til 1900. Begrebet impressionisme fortæller om indtryk eller fornemmelse, og det er det kunstneren af dette kunst gør med denne lilla og lysegrønne toner. Hun forsøget at prente et indtryk ned på lærredet, så vi alle oplever, at dette er noget, vi så eller har set. Når impressionismen koncentrerer sig om skygger, bliver lilla eller blot en mørkere tone af ting dominerende. Naivismen og impressionismen deler skildringen af hverdagen som det dominerende, men naivismen gør det på en særpræget måde. Naivisterne ønsker en vis barnlighed i kunst, som vi tydeligt kan se med Mettes malerier serier. Det er næsten som om, at der er tale om en efterligning af en børnetegning. Dette er ikke tilfældigt for naivismen ser stort på udsigt og der bruges mange detaljer i billederne. Malekunst er frem for alt den folkelige kunst; akademiske traditioner er fraværende. Som kunstretning betragtet, er glaskunst en bevidst udtryksform, der her bliver fremført af Mette Vester. Naivistisme møder man også hos kunstnere som Pablo Picasso og herhjemme Henry Heerup. Indenfor den danske naivisme er det især Hans Scherfig, vi kender på hans dyremotiver. Scherfigs begejstring for dyr og så lavtstående væsner som insekter og biller er fremtrædende både i Scherfigs forfatterskab og hans billedkunst. Scherfig så en parallel mellem samfundet og dyrenes verden.

Eucalyptus olie – Æteriske olie fra Urtegaarden

Eukalyptusolie kan anvendes til både kosmetik, samt slik m.m

Eukalyptusolie kan anvendes til både kosmetik, samt slik m.m

Eukalyptusolie æterisk olie kan anvendes som naturmedicin, naturligt plejeprodukt og øger koncentrationen

Eukalyptus olie er en æterisk olie med adskillige gavnlige virkninger, både som naturmedicin, naturkosmetik og i forbindelse med smagstilsætning til mad og søde sager.
Eukalyptus olie er især kendt for sin helende virkning udover at afvise insekter, er den kendetegnende duft nem at bruge som smags giver ved at dryppe i hjemmelavet slik og kan også bruges som massageolie.
Yderligere viser forskning, at duften af eukalyptus olie øger koncentrationen og hjælper dig af med både fysisk og mental træthed. Og samtidig øger den energiniveauet!
Naturmedicin frem for kemikalier her Eukalyptus olie

Nyere forskning har vist at de kemikalier, der findes i plejeprodukter, vi bruger på huden, kan optages i vores organer. Amerikanske undersøgelser har tilmed fundet 884 kemikalier anvendt i kosmetik og hudplejeprodukter. Eukalyptusolie  æteriske olier udvindes direkte fra planten uden brug af kemikalier. Ved at bruge naturmedicin, kan man altså undgå ukendte og farlige stoffer i kroppen, og eukalyptus olie er dermed en udvej fra verden af kemikalier. Oliens mange virkninger samler samtidig flere produkter i et, om man så vil have myggespray, naturlig smagstilsætning eller medicin. Alt sammen på naturlig vis. Desuden har æteriske olier fra planteriget været anvendt igennem historien som hudpleje og medicin, og planteekstraktet i olien har højt indhold af antioxidanter – hvilket sløver aldringsprocessen.

Denne olie er det generiske navn for destilleret olie fra blade af Eucalyptus, som tilhører plante slægten Myrtaceae oprindeligt hjemmehørende i Australien. I dag dyrkes den over hele verden. Eucalyptus olie har fundet en bred anvendelse som produkter indenfor den farmaceutiske industri. Den er endvidere kendt for sin antibakterielle og insekt-afstødende virkning samt sine aromatiske fortrin. Endeligt indgår den i industriel fremstilling af brændstof. Bladene af udvalgte Eucalyptus arter er destilleret for at trække dampene ud af Eucalyptusolien. Køb billigt og nemt Eukalyptusolie ved at klikke her

For forbrugeren, der tænker naturlighed og sundhed

Med24 æteriske olier findes i flere forskellige varianter og leveres i små, let anvendelige flasker. Den Eucalyptus olie kan dryppes direkte fra flasken, om det så er for at smøre den på huden, eller for at indtage den. For forbrugeren, der sætter naturlighed og sundhed højt, er eukalyptusolie et oplagt valg med sine mange muligheder for anvendelse:

  • Antibakteriel
  • Insektafvisende
  • Anvendelig som massageolie
  • Øger koncentrationen og modvirker træthed.

Eucalyptus olie dufter helt fantatisk

Duften øger hjernebølge aktiviteterne og modvirker fysisk og mental træthed. Tag Eucalyptus med på lange bilture, eller indånd det når du skal koncentrere dig om dine studier. ’International smags-og duftstoffer, Inc.’, et forsknings og udviklings selskab i New Jersey, fandt frem til, at indånding af Eucalyptus øger energien.

Persondata- og markedsføringslovene 28 maj ejer du selv dine data på nettet.

28 maj sker det med persondata- og markedsføringslovene

Fra den 25. maj 2018 træder en ny EU forordning i kraft om beskyttelse af persondata. Det er noget, vi har kendt til i Danmark gennem længere tid, hvor vi har haft regler om personers databeskyttelse – nærmere bestemt har vi persondata- og markedsføringslovene. Kernepunktet i den nye EU kurs er, at det fremover er forbrugeren selv, der ejer sine data, og at virksomheder og institutioner kun har dem til låns. Man skal med andre ord iagttage diskretionshensyn og passe godt på de lånte data. Persondata er alle former for data, det være sig en adresse, et billede, et videoklip, en stemme-optagelse eller en persons alder, kundestatus etc. etc.. I praksis indebærer det, at kunden kun kan spørges om oplysninger, der er nødvendige for at opfylde kundeforholdet, mens andre data alene indsamles på frivillig basis med kundens accept. En internetvirksomhed skal med andre ord sondre mellem nødvendige data (f.eks. adressen på en abonnementsordning med hjemmelevering) og data, der ville være rare at have, men som man ikke har krav på (f.eks. viden om kundens familie-type, alder eller indkomst). Man skal dog midt i det hele huske, at det danske rets-forbehold rejser spørgsmålet, om vi er omfattet af den nye ordning? En stikprøve af danske virksomheder viste, at kun to ud af tre små og mellemstore virksomheder i Danmark er klar til at arbejde med den nye ordning; kun 40 % har en plan for, hvordan man eventuelt skal opfylde kravene.
persondata- og markedsføringslovene

Fremtidens detailhandel vil forgå mest på internettet.

Berlingske har udgivet et tillæg til avisen under titlen ”Fremtidens Detail”.  I tillægget fra Berlingske kan du læse om udviklingen indenfor detailhandel og on- og offline for tiden og i fremtiden. Du kan f.eks. læse om emner som digitalisering, standarder og betalinger. Vi synes, at artiklerne giver en grundig oversigt over, hvad der aktuelt rører sig i tiden. Det handler om ny teknologi, digitalisering og kunder, der hele tiden ændrer sin smag og møder op på den digitale markedsplads med nye krav. Dette er virkeligheden i fremtiden, hvor forskellen på vindere og tabere kendetegnes ved tilpasningsevne og atter tilpasningsevne til den nye og komplekse virkelighed. Vi står hele tiden overfor ny teknologi. Konkurrenter, der kommer ind på markedet påvirker branchen, og kampagner hviler derfor på en målsætning om at inspirere og give konkrete bud på, hvordan vi som internetvirksomheder bedst styrker vores konkurrenceevne.

Køb her unikt feminint maleri af Mette Vester

Stort smukt feminint maleri i rosa farver

Her har du et feminint maleri af Mette Vester, der fremstår i nogle spændende farvenuancer spændende fra det mørke univers over i super fine, sarte rosa farvetoner. En af tidens store trendsættende farver er rosa i flere toner. Det gælder fra den helt lyse til den mørkere ’gammelrosa’. De rosa nuancer hitter for tiden, og de har været trendsættende både m.h.t. beklædning og m.h.t. boligindretning.

Metter Vester Kunst her feminint maleri

Dette feminint maleri i rosa er dimensioneret fra 20 x 20 til over 200 cm, så der er unikt kunst til et hvert hjem. Find rektangel omkranset af en fiks sølv / hvid svæveramme. Motivet med en række pang farver hører til i en række af malerier, der repræsenterer en fornem kunst i Mette Vester værker. De er alle håndmalede. Værkerne viser tydeligt at kunsteren elsker sin virke. Farvesammensætningen er helt unik for disse malerier, farverne kan nemt sammenlignes med rigtige ædelsten i eksklusive smykker, som koster mindre formuer se selv mere her.
Udkastet i disse værker hører til indenfor den Naivistiske kunst. Naivisme er det personlige eventyr – en virtuel verden omkring os, som reproduceres eller afbildes uden alt for mange akademiske omsvøb. Naivismen skildrer hverdagen for sin iagttager, og den afmaler et barnagtigt drømmebillede. Fantasien få frit spil og naturen er væsentlige i disse motiver i fortællingerne. Det naivistiske særpræg indbefatter mange muligheder, og det videregiver sin iagttager en gennemrejse igennem tid og rum. Naivismen så dagens lys i 1800 tallet som en reaktion mod smagsdommere, der holdt af forstandsmæssig kunst og genrer. Almenfattelig oprindelig kunst, og de sædvaner man forbinder med den, tilbageviser det formalistisk akademiske i kunst. Naivistiske kunstnere forsøger at fortolke praksis, som den opleves. I Danmark bæres naivismen frem af f.eks. Hans Scherfig. Scherfigs barnagtige afbildninger og akvareller af dyr og mennesker dekorerer i dag væggene i adskillige boliger.

Farverige feminint maleri af Mette Vester i sølv ramme

Dette forfinede stykke kunst er det rene kunsthåndværk.
Billedets dimensioner er fra mindre malerier til “sofastykker”, og det er fajanceret i dyb røde nuancer og æblerøde billederne i en smuk sølvramme. Inden for det røde farvespektrum altid noget særligt. Både kvinder og mænd elsker smykkesten og smykker er tit også røde dette feminint maleri. Farverne på dette billede fra Metter Vester er æblerød. Farven udstråler og besidder en udstråling for styrke, og den er et symbol på kærlighed, begær, spænding og passion. En smuk ring i samme farve finder også den hedder Harlekin og kan ses her. Harlekin er kendt fra Tivoli hvor mange har stået og set på de to figurer der danser sammen, dette er gået igen i mange årtier.

Kunst her feminint maleri rosa og røde nuancer i serien af helt små malerier til de større malerier på over 200 cm.  Et kunstværk i meget feminint farver finder du ved at klikke på billedet ovenfor. Man ser tydeligt kompositionen af pangfarver, der er nøjsomt svungen over lærredet. Billedet besidder en dybde på en lyse rød baggrund.
Find både store og mindre maleri i butikken. De mindste billeder i Mettes serierne i 20 x 20 cm. Omkranset af en sølvramme, der udgør den perfekte indramning af motiverne. Små billede med røde farver i 30 x 30 cm er velegnede som dekorative islæt i små rum eller på en lang væg. Faktisk kan man kombinere de forskellige dimensioner i Mette Vester´s serierne med målene 120 x 90 cm og 50 x 100 cm, og man kan sætte malerierne sammen, så man selv kan vælge fantasifulde farvekombinationer, der markerer husene på billedet. Kan man forestille sig en mere venlig modtagelse end billeder på en væg i en entre, på en lang gang eller i en smal spisestue for nu at tage nogle eksempler? Vi introducerer Mette Vester serierne af malerier, da konceptet er et både dekorativt og nyskabende stykke brugskunst, der vil live op i ethvert hjem for ikke at glemme din feriebolig.

Denne originale teksturering af et rosa og røde maleri er indrammet i en kraftig imposant svæveramme i sølv med dimensionerne fx 20 x 20 cm. ligner en fremtoning af ’en hyggelig dag ved tv2 badehotellet. Eller det ligner solnedgangen som Amanda løber ned til når hun “går tur ved stranden”. Farverne udstråler dansk sommerhygge, kryderet med pangfarver med blomster og de kendte røde dannebrog farver, der vejer stolt fra flagstangen. Dansk sommer når det er bedst her i form af et feminint maleri kunst. Det er et kraftfuldt billede en akvarel på en lærrede, som du har her lige til at hænge op på din væg.

Det naivistiske kunsthåndværk er ofte mærket af en næsten umoden ligefremhed i motivvalg og anvendt teknik. Det hævdes af nogle, at naivistiske kunstværker er kendetegnede ved en dårlig eller slet ingen akademisk kunstuddannelse. Men dette er en forudfattet mening, der i virkeligheden er et udtryk for en manglende forståelse. At forestillinger om “naivitet” eller “primitiv” fører til at naivismen den holdning at naivismen ikke kan anses for at være kunst, har desværre i visse tilfælde medført, at naivistisk kunst af nogle ses som dårligt og noget, der skal ignoreres. Intet er imidlertid mere fejlagtigt. Når du ser på dette feminint maleri rose billede Skagen kunst og naivismens præsentation af det virkelighedsnære og daglige er der i bogstavelig forstand noget folkeligt over fortællingen og de indtryk, der kommer af hverdagsbevidstheden. Naivistisk kunst er en anerkendt kunstart, der dagligt ses af millioner i kunstgallerier.

Betegnende for naivismen er det kejtede i det naivistiske billeders formalistiske karakterer, hvor det især skorter på overholdelse af de tre regler for perspektiv i motiverne. For det første iagttages proportionerne ikke; proportioner indgår ikke i billedet. Der kan være tale om at det kniber med at neddæmpe farver, hvor der endnu en gang ses bort fra afstande til et objekt. Altså for det andet er præcision ikke det vigtigste. Resultatet er til stadighed det, at de motiver den virtuose naivist vil vise, fremstår kejtet som i børns tegninger. På den måde, er den naivistiske kunst en udtryksform på lige fod med andre genrer, siden den spiller på umiddelbare sanseindtryk.

Bryllupsgave her kunst malet af Mette Vester

Find her bryllupsgave som smukt maleri af Mette Vester

Billeder malet af kunsteren Mette Vester dimension er alt fra 30 x 30 cm, til over 200 cm. Den snorlige række af farver i forskellige nuancer på en farverig baggrund er den rette hverdagsstemning, for det danske vejr er lunefuldt. Vi kan lige så godt indrømme det nu frem for senere. Er det ikke næsten som om, at det er Nyboder i København, vi her ser i en naivistisk fremstilling på dette kunst værk? I Nyboder får man uvilkårligt det indtryk, at de der en gang i tidernes morgen døbte gaderne og gav dem navne som Krokodillegade, Delfingade, Haregade eller Timiansgade har bevæget sig en del i enten Botanisk have eller Københavns zoologiske have. Nyboder er bestemt et enestående eksempel på, at selv grå facader kan tage sig fantastiske ud også på et af disse billede malet af Mette Vester. Østerbro bydelen tæt på Østerbro station og kastellet er indrettet med rækker af gule og grå bygninger, der alle ligner hinanden. Gule og orange huse kalder man gule stokke, og de grå hedder ikke overraskende de grå stokke. Vi skal helt tilbage til 1631 for at finde den første af Nyboders bygninger. Senere blev der behov for endnu flere grå huse til søværnets ansatte og deres familier.

God bryllupsgave vælg her kunst malet af Mette Vester

Pangfarverne i dette kunstværk malet af Mette Vester indeholder elementer som er oplagt som denne perfekte bryllupsgave ide er kun en ekstra understregning af, hvor stor en rolle farver spiller i vore daglige indtryk. Farverne i et kunstværk har den gave, at de kan bearbejde følelser og humør. Derfor er farver et betydeligt værktøj i al kommunikation. De signalerer til handling, og de er skyld i en række af fysiologiske reaktioner. Hos nogle kan farver ligefrem forøge blodtrykket, øge stofskiftet og udmatte øjnene. Farven i denne bryllupsgave er smukke pangfarver som er varme fx røde farver. Det er unikke kunstværker af Mette Vester. Desto tættere man kommer på maleriet jo mere lysende og levende bliver maleriet. Den røde farve er bundsolid og stabil, og den skaber en følelse af kærlighed. Og så har den en pirrende effekt på andre farver, den kommer i kontakt med; den nærmeste ophidser de mørkere farver, der også er lagt ind i billedet.

Bryllupsgave de vil huske i mange år frem over findes her

Motivet, hvis størrelse svinger lige fra 20 x 20 cm til en størrelse på over 200 cm. Bryllupsgave er udstyret med en svæverammen i sølv der sætter prikken over i’et i dette fuldendte stykke naivistisk kunst, dette maleri sætter den danske hverdag på dagsordenen. Når pangfarverne komme op i brudeparets hjem vil de blive mindet om den bedste dag i deres liv. Maleriet er påmalet rosa, røde lyse og mørke farver schatteringer skabes der en dybde i billedet, og farverne  fremtræder som med rosa tonede sløjfer og strofer i naivistisk kunstart. Arkitekturen fremstilles ved penselstrøj nærmeste på hist og pist med røde farver på kunstværket af Mette Vester. Det naivistiske epos om den ene side af ’Rødegade’ bindes op på barnets og folkekunstens naivistiske arbejdsmetode i forbindelse med fx dette maleri 30 x 30 cm kunst. Naivismen som kunstart er opbygget omkring den uddannede virtuose maler, der efterstræber at besidde en evne til at betragte verden som set af barnets eller det folkelige øje. Den Naivistiske trend inden for malerkunsten støder man på i flere af kunsthistoriens epoker. Det var imidlertid først omkring århundredeskiftet, nærmere bestemt år 1900, at naivistisk kunst vandt fodfæste med Paul Gauguins hidtil ukendte og enkle malerier. Ankomsten af denne kunstart var sammenfaldende med tidens anti-akademiske bevægelser, der ophøjede den folkelige kunsts nyskabende teknik til det toneangivende. Dette viser sig levende på dette maleri 30 x 30 cm som er fremstillet af Metter Vester køb den perfekte Bryllupsgave ved at klikke på billedet øverste oppe.

Køb her de smukke Snapseengle glas billigt

Snapseengle fra dansk glaskunst

De smukke håndlavede Snapseengle er ikke bare en innovation, hvad æstetikken angår, de er også funktionalistiske. Måden man stiller dem på er anderledes, for vendes de på hovedet med kanten nedad, står de som fromme engle og advarer dig mod at drikke mere end du kan tåle. Og er de drikkeklare, støtter englevingerne i forskellige farver det drikkeklare glas.

Snapseengle
Køb disse smukke glas ved at klikke på billedet

Det ældgamle håndværk kommer til sin ret med disse glas. Her er der ikke tale om industrielt fremstillet glas baseret på materialer som sand og genvundet glas i store mængder, der smeltes ved 1200-1300° og omformes. Glaspustning kræver endnu højere temperaturer og mere energi, fordi smeltepunktet ligger på en 1400 til 1500°. Egentligt er fremstillingen af håndlavet glas et gruppearbejde, der fordrer forskellige personers faglige kunnen. Processen involverer formmagere, smeltere, glaspustere, gravører og mestre. Snapseenglene er fremstillet af John Poulsen, der sammen med sin kone Ulrika driver en gros firmaet dansk glaskunst.

Fremstillingen af håndlavet snapseengle baserer sig på smeltet kvartssand, der inden smeltningen blandes med f.eks. kalk, soda, potaske afhængigt af hvilke glastyper der arbejdes med. Materialerne varmes i løbet af 10-12 timer op til de høje temperaturer i en stor beholder, der indeni er fremstillet af ildfast råmateriale. Det er materialerne som soda eller potaske, der holder smeltepunktet nede. Processen foregår mestendels om natten. Næste morgen sænkes temperaturen på materialerne til en arbejdstemperatur på 1.200°. Glas er et fleksibelt materiale, der kan formes, imens det endnu er varmt; uden for ovnen størkner det imidlertid hurtigt, så det er ikke kun smeden, der skal smede, mens jernet er varmt. Nedkølingen af snapseenglene herunder selve tidsfaktoren er vigtig for at materialet kan opnå den rette robusthed. En meget langsom nedkøling forbedrer glassets kvalitet. Køles der for hurtigt ned dannes der spændinger i glasset, som kan få det til at briste. Med den rette nedkøling skabes der langt mere robuste glas end de, der ’ryger af fabrikkens samlebånd’.

Køb glas der kan bruges til pynt og glas Snapseengle

Selve glaspustningen sker ved at der pustes glas gennem et rør af jern. Teknikken kendes helt tilbage til oldtiden. Glaspusteren snurrer glaspiben rundt, og puster luft ind i glasmassen. Hvilken styrke, der pustes med er noget kun glaspusteren ved. En glasblæsepibe har et mundstykke i den ene ende. Den anden ende af røret ofte benævnt pibens “nøgne” ende, bringer glaspusteren i kontakt med den glødende smeltede glasmasse. Som man ofte ser det, er det en klump af denne masse, der klæber sig fast til den “nøgne” ende. Glaspusteren blæser den op til en hul kugle, der herefter kan formes. Når materialet formes til snapseengle klippes det til med en saks ligesom vingerne sættes på. Englevingerne kan herefter graveres og materialet kan finbearbejdes. Hvert glas i serien bestående af snapseengle er 10,5 cm højt. Omkredsen af snapseenglen, når den er stillet på mådehold (den er vendt på hovedet) er ca. 5 cm. Glasset vejer omkring 120 gram.

 

Orange peeling mild mod din hud

Orange peeling til sart samt træt hud

Når orange peeling opløses på huden, danner den en mild sukkersyre, der meget nænsomt opløser de døde hudceller, men samtidigt giver en frisk og dejlig hud, som man kan være rigtig glad for. Orange peeling indeholder sukker, da kommer fra økologiske sukkerrør, og det er dermed noget af det fineste og bedste, som naturen kan byde på. Det økologiske fokus på ingredienserne i produktet sørger for, at der ikke er så mange tilsætningsstoffer i produktet, hvilket i sidste ende er godt for både huden og naturen.

Find det billigst i butikken du finder ved at klikke på billedet.

Orange peeling

Peeling med appelsin
Orange peeling gør brug af appelsinens vitaminrige safter til at gøre peelingen ekstra sund for huden. Den indeholder både A og E-vitaminer, som man kender det fra den klassiske appelsin med den søde og ekstremt vitaminrige smage. A-vitaminer har den evne, at de kan binde fugten i huden, og dermed sørge for at huden holdes fugtig på trods af, at man fjerner de døde hudceller. Overførslen af vitaminerne fra appelsinen til en sukkerpeeling udgør en fantastisk kombination, som er utrolig god mod huden i ansigtet og giver den friskhed, som vi alle går og leder efter i hverdagen.

Vælg den rigtige Orange Peeling

I denne orange peeling er der også tilsat ingefær, hvilket gør det ekstra interessant, da ingefær er kendt for at være meget sund. Ingefæren er blevet brugt som naturlægemiddel i Kina i mange hundrede år grundet de mange helbredende effekter som det indeholder. Mange beslutningsprocesser i denne verden bliver foretaget inden for få sekunder både i de mentale processer og på kontoret, og derfor er det vigtigt, at man kan være ved sit fulde fem, og ikke behøver tænke over, hvordan man ser ud, da selvtilliden og den flotte hud i forvejen allerede er på plads. Man burde ikke undervurdere effekten af en flot hud på omgivelserne, men det er samtidigt den selvtillid, som den medfører, der kan gøre hverdagen meget bedre og sørge for, at man kan fokusere sin energi mod de projekter, som der virkelig kræver koncentration. Find den bedste peeling til dig her Orange peeling fra Raz Spa
Orange peeling er en type sukkerpeeling, som der indeholder mange vitaminer, og da den samtidig er baseret på økologiske ingredienser, er det er must have i badeværelset. Følelsen af en sund hud kan ikke erstattes, og derfor skal man være selektiv med de produkter, som man vælger at smøre i ansigtet. Den orange peeling der her omtales er desuden fremstillet efter forskrifterne og Fair Trade og ingredienserne er økologiske.

Lejre i fortid og nutid – Læs og danske sagn

Lær om både fremtiden og fortiden i Lejre her

De danske sagnkonger, Skjoldungerne, sagnene om Danmarks tilblivelse og Roskildes grundlæggelse er der skrevet flere krøniker om. Saxo Grammaticus nævner lejre mange steder i sin Danmarkshistorie, der er en blanding af myter, sagn og virkelige hændelser. Danske konger før Gorm den Gamles søn Harald Blåtand, der angiveligt kristnede Danmark, sættes i forbindelse med landsbyen Gammel Lejre. Den er i dag beliggende uden for stationsbyen Lejr. Ifølge Saxo blev Lejre oprindeligt opført som en konge-by af Rolf Krake. Saxo er blandt historikere ikke kendt for at være den mest pålidelige kilde, men Lejre skulle altså gennem en årrække have tjent som bosted for efterkommerne efter bl.a. Skjold. Det er dem der er kendt som Skjoldungerne, hvis angivelige heltegerninger er en del af sagaen om dem. For at gøre forvirringen fuldkommen skal det imidlertid siges, at andre overleveringer fortæller, at Roar skulle have været den 23. konge i Lejre, og at man allerede begyndte at bygge byen få år forinden Kristus fødsel. I disse gamle beretninger blev byen anlagt af Skjold, Odins søn. I det såkaldte Bjarkemål fortælles der om krigeren Bjarkes bedrifter ved Rolf Krakes hof i Lejres kongsgård. De danske konger skulle havde været til stede i denne kongsgård i Lejre helt op til det 9. eller 10. århundrede.
Ifølge Gyldendals store danske encyklopædi kender man til tre bevarede historiske skrifter fra middelalderen, der fortæller om sagnene, nemlig henholdsvis Lejrekrøniken, Svend Aggesens krønike og Saxos Danmarkskrønike. Det er i Lejrekrøniken, man finder overleveringen, der handler om kongesædet under kong Ro, der flyttede til et sted ved fjorden under navnet Ros kilde. Den tyske historiker Thietmar omtaler også Lejre ca. 1015. Han beskrev det som et sted for hedenske ritualer, hvor hele 99 menneskeofringer fandt sted sammen med andre ritualer med dyreofring.

Lejre fascinerer nutidsmennesket og i dag kan man som besøgende se sagnlandet Lejre etableret af interesserede, der gerne vil genskabe Lejres middelalder. Det er også her man finder en genanlagt medicinsk have efter Danmarks første læge Henrik Harpestrengs oprindelige have.

lejre

Lejre en spændende by på midtsjælland

Middelalderlige Haver blev brugt af mange og til flere formål. Dyrkningen af krydderurter var en metode, der gav middelalderkokken nogle muligheder for at krydre de adelige ganer. Men også omfattede frugtplantager, kirkegårde og prydhaver, samt medicinske og kulturelle anvendelser kendetegnede den middelalderlige have med dyrkning af planter urter, frugter, blomster og grøntsager. Særligt de middelalderlige klostre blev som sagt rammen om dette havebrug. De blev i udstrakt grad anvendt af munkene, der levede lidt bedre end den almindelige befolkning. Klosterhaven blev et centrum for en gastronomisk livsstil, der langt fra altid kunne forbindes med den strenge askese, som man så praktiseret i f.eks. nogle af Jesuitordnerne. Mens den fattige, syge og ofte sultende befolkning henslæbte et ynkeligt liv udenfor klostrets mure, boltrede munkene sig med frugter, grøntsager og urter, der blev udnyttet i flere måder og over flere dele af haven. Ferskner dyrkede man i frugtplantager, og de kunne anvendes til at lukke blødende sår. Humledyrkning og øl brygning var et kapitel for sig i dette vellevned, der sikrede kirken et trofast følge i form af munke- og nonneordner hele vejen op til reformationen i 1500 tallet. Tillod klimaet det, var det ikke ualmindeligt, at man lod haverne udvide med dyrkning af vin. En overvægtig munk i den britiske Robin Hood saga er ikke for ingenting blevet til et så fyldigt korpus, som broder Tucks.

lejre

Munke i Middelalderen brugte astronomien til at bestemme, hvornår man skulle fejre religiøse helligdage. Astronomi hjalp også til med at finde den bedste tid på året m.h.t. såning og plantning af klosterhaverne og med hensyn til hvornår der skulle høstes. Haverne blev ofte lukket med sikre hegn og stenvægge. Velhavende klostre, adelige herregårde og kongsgårdene holdt på den måde de sultne almindelige mennesker udenfor.

Henrik Harpestreng tilbragte sine sidste fem år i Roskilde, inden han døde i 1244. Han var oprindeligt uddannet i Italien, og han respekteret for at være dygtig læge med en stor viden om lægeurters virkning. Derfor blev han også udnævnt til at være kongelig livlæge. Hvor præcist, det var, at Henrik Harpestrengs have befandt sig, ved man ikke i dag. Man kan imidlertid i den genanlagte have i Sagnlandet Lejre studere en del af de urter, Henrik Harpestreng også må have haft i sin medicinske urtehave i Roskilde.

Køb af et fuglehus fra Kingbo køb online og spar penge

Køb af et fuglehus både store og små hos Kingbo

Af Runo Kingbo
Et dekorativt fuglehus er en fantastisk måde at tilføje skønhed til haven på. Man kan her finde både åbne og lukkede fuglehuse på markedet. Førstnævnte er rettet med fodring af havens fugle, mens den sidste skaber et trygt sted for fuglenes formering. De fleste fungerer på samme måde, fordi de giver ly for vore venner med fjer. Det er imidlertid ikke ligegyldigt, hvilket fuglehus man vælger, så her er et nogle tips til hvordan du skal forholde dig til det righoldige udbud. Mine tips er kun et par ting, du kan overveje, når du køber et fuglehus. Vi sværger til fuglehuse i granit, men uanset hvad du vælger, vil din familie og dine dunede venner fremover kunne nyde forår og sommer.

Køb af et fuglehus
Fuglehusets tag.
Det første og mest indlysende er naturligvis om taget yder læ til fuglen. Et foderbræt uden tag efterlader foderet vådt og klistret; om vinteren fryser foderet således hurtigt til ved lave temperaturer. Træ kan være et godt materiale, men det er desværre ikke så vejrbestandigt som PVC og sten. Her må valget bestemt blive sten på grund af, at man har mistanke om PVC’ens skadelige virkninger på mennesker og deres miljø. Sten, f.eks. granit er et godt valg som tagmateriale. Taget skal være tilpas skråt, så regnen kan løbe af taget uden at foderet tager skade.
Materialer.
Det næste ting er man bør overveje er, hvad fuglehuset er lavet af. Et fuglehus i plastik holder som sagt meget længere end ubehandlet træ. Men igen kommer stenen ind som et mere miljørigtigt alternativ. Fuglehuse og foderbrætter i ubehandlet træ har en kort levetid. Giver man dem ikke noget træbeskyttelse bliver de hurtigt grimme at se på. Foderrester bliver siddende og træet mørnes efter elementernes hærgen. Fuglehuse i træ er ikke nemme at holde rene. De har en kort levetid, og man bliver hurtigt tvunget til at kassere. Granitsten er derimod et materiale, der kan klare vejr og vind. Rengøring foregår som en leg med en stiv børste, og det rå og dekorative holder længere end vores levetid. Endelig bør du overveje, hvordan der skal monteres. Det er vigtigt med en solid fastgørelsesanordning.
Hvilke gæster og hvor?
Overvej hvad slags fugle, du ønsker at invitere ind i det nye hjem. Forskellige stilarter for fuglehuse tiltrækker forskellige fugle. Hvis naturlig granitsten vælges som materiale oplever fuglen ikke som noget tilvirket og fremmed.
Runo Kingbo driver et postordre firma indenfor hus og have i Odder.

Grønne bloklys til en hver fest eller hygge aften der hjemme

Smukke unikke Grønne bloklys er et must have til det perfekte bord.

Grønne bloklys er med deres unikke design, en dekoration i sig selv. De er nemme at kombinere med hvide og grønlige blomster, samt blade fra haven. De kan også gøre sig godt i havens vandspejl, eller i lanterner, placeret forskellige steder i haven. Uanset hvor du anvender de grønne bloklys, vil de tage sig godt ud. De tre forskellige størrelser, som de grønne bloklys kan fås i, gør det nemt at skabe store og flotte dekorationer, til det store bord i havens telt til havefesten, konfirmationen, brylluppet eller familiedagen.

grønne bloklys
Unikke og smukke grønne bloklys, ideelle til flotte og hjemmegjorte dekorationer, som du nemt selv kan skabe, enten som værtindegave eller som pynt på dit smukke veldækkede bord.
Lysene kan nemt monteres med spyd, så de nemt stikkes i en blok af oasis. Skab en smuk bund på flotte grønne blade, f.eks. hentet ind fra haven eller en tur i skoven, inden du sætter blomster i. Til disse smukke grønne blok lys, anbefaler vi at der anvendes prado grøn nellike, hvid brudeslør og den smukke og tætte Envy Double, der er en skøn dalia, der nemt kan dyrkes i haven eller i krukker.
En smuk dekoration skabe liv og glæde i stuen, og på havebordet ved grillaftenen
Unikke og smukke grønne bloklys, ideelle til flotte og hjemmegjorte dekorationer, som du nemt selv kan skabe, enten som værtindegave eller som pynt på dit smukke veldækkede bord.
Lysene kan nemt monteres med spyd, så de nemt stikkes i en blok af oasis. Skab en smuk bund på flotte grønne blade, f.eks. hentet ind fra haven eller en tur i skoven, inden du sætter blomster i. Til disse smukke mos grønne blok lys, anbefaler vi at der anvendes prado grøn nellike, hvid brudeslør og den smukke og tætte Envy Double, der er en skøn dalia, der nemt kan dyrkes i haven eller i krukker.
En smuk dekoration skabe liv og glæde i stuen, og på havebordet ved grillaftenen.
Smukke blå bloklys, særdeles velegnede til dine egne smukke dekorationer, f.eks. sammen med blomster i blålige og hvide nuancer.
Disse bloklys kan nemt monteres med spyd, således de passer ind i en blok oasis, og vil stå godt med f.eks. hortensia, hyacinter, kornblomst og hvide roser, samt grønne blade fra havens træer og buske. Med disse lys er det nemt, at skabe en smuk borddekoration til alle anledning, hvad enten det er til konfirmation, rund fødselsdag, sølvbryllup, jubilæum eller blot til en hyggelig familiesammenkomst.